Verjaardag Oma Celine 90 jaar

Home / / Verjaardag Oma Celine 90 jaar

Januari 2015:

(De video is alleen zichtbaar voor een besloten groep.)

oma 90 jaaroma 90 jaar0

Toen ik het concept Jonge Reporters bedacht, leek het me vooral geschikt voor bruiloften. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat het eigenlijk net zo toepasselijk is op andere familiefeesten, zoals een Zilveren Bruiloft of een verjaardag van Oma. Daar zijn natuurlijk ook veel meer kinderen aanwezig dan op de trouwdag van een jong bruidspaar.

oma 90 jaar1

Het filmen met de kinderen verloopt heel natuurlijk. De kinderen vinden het heel leuk om even mee te helpen voor of achter de camera. De één vindt het geweldig om te filmen, de ander luistert liever door de koptelefoon en wie het regiebord in handen heeft, is op dat moment de baas en regelt een interview. Niet alle kinderen voelen de behoefte om voor de camera te staan als presentator of interviewer. Het niveau van degenen die wel graag in de spotlight staan verschilt enorm: de ene moet na elke interviewvraag verder geholpen worden of vergeet de microfoon mee te bewegen en de ander blijkt een natuurtalent te zijn die de sterren van de hemel vraagt.

Na een tijdje in de filmcrew te hebben meegedraaid, houden de kinderen het weer even voor gezien. Ze dan liever even spelen, eten of dansen en komen eventueel later weer even terug. Dan komen weer andere kinderen aan de beurt of film ik even zelf wat mooie, strakke shots.  

Ook de volwassen op het feest kijken met veel belangstelling en vol trots naar de jonge reporters in actie. Uiteraard geven de feestgangers die geïnterviewd willen worden spontane en hartverwarmende antwoorden aan de kleintjes.

oma 90 jaar2oma 90 jaar3

Na het feest monteer ik de beelden binnen twee weken op de computer tot een mooie samenvatting van ongeveer 15 minuten. Het bevalt erg goed om naast branden op DVD, het videoverslag te publiceren op YouTube met een besloten link. Op die manier kan iedereen die de link krijgt het filmpje bekijken, terwijl het verder niet openbaar te vinden is op YouTube voor buitenstaanders. Alle bezoekers zijn dankbaar om het feest thuis nog eens rustig te kunnen herbeleven. Ook familieleden in het buitenland of mensen die door bijvoorbeeld ziekte afwezig waren, kunnen hierdoor toch nog mee genieten van het feest. Met de kinderen uit de eigen familie en vriendenkring als reporter, is het bekijken van zo’n videoverslag natuurlijk extra vertederend en vermakelijk.

oma 90 jaar4oma 90 jaar5

Al met al wordt iedereen erg blij van Jonge Reporters: de kinderen, de jarige of het bruidspaar, de feestgangers en de organisatoren. En ikzelf ben ook erg enthousiast. Het is nog veel leuker dan ik verwacht had!

Jeltje van Nuland

 

Related Projects

Start typing and press Enter to search