Workshop film bij naschoolse opvang

Home / / Workshop film bij naschoolse opvang

Presentatrice Shaneequa Vrede en Mart Media Monster gingen als docenten mee met Jeltje van Nuland van Jonge Reporters om een filmworkshop te geven aan 25 kinderen bij BSO IJsselstein.

ns1

De kinderen werken in drie groepen, die langs alle drie de workshops rouleren. Bij de eerste workshop leren de kinderen interviewen en maken ze interview-vragen over een zelfgekozen onderwerp. Bij de tweede workshop oefenen ze alle taken: cameraman of geluidsvrouw, regisseur, presentator en interviewer. Iedereen mag om de beurt proberen wat het beste bij hem of haar past. Bij de derde workshop presenteren de kinderen een intro en een eind voor hun filmpje op en leren ze mooie tussenshots filmen.

ns2Toen alle groepen klaar waren kwamen alle groepen bij elkaar voor een gezamenlijke talkshow. Natuurlijk werd de talkshow ook gefilmd, met twee camera’s. En er was een presentatrice die de show aan elkaar praatte en interviewers die de zogenaamde gasten allerlei vragen stelden. De kinderen mochten ook nog vragen stellen aan de docenten van Jonge Reporters. Het was een geweldige middag. Iedereen was helemaal enthousiast. Niet alleen de kinderen, maar ook de docenten van de buitenschoolse opvang en de docenten van Jonge Reporters!

Na afloop kreeg de naschoolse opvang een USB-stick met alle beelden erop, zodat ze op een andere dag nog eens met z’n allen kunnen terug kijken.

 

 

Related Projects

Start typing and press Enter to search