PORTFOLIO

Jeltje van Nuland

Jeltje van Nuland is gespecialiseerd in het coachen van jeugd bij het produceren van hun eigen media. Sinds 2001 is Jeltje actief met het concept Jeugd & Media en ondersteunt zij kinderen en jongeren in het gehele filmproces voor diverse projecten.

2015 – heden: Jonge Reporters: Coachen van kinderen op feesten, bruiloften en evenementen in het zelf produren van een videoverslag.

2015 – heden: Projectcoördinator ZO!ZijnWij. Jonge fotografen publiceren foto’s van mensen in Amsterdam Zuidoost voor een positieve beeldvorming.

2001 – heden: Mediaproducties voor diverse opdrachtgevers zoals: MTNL, Stadsdeel Zuidoost, FemFusion, VuMC, Vice Versa, Akwaaba en particulieren. Het vastleggen van bruiloften en evenementen, produceren van documentaires en reportages voor televisie en internet.

2009 – 2019: Eindredacteur www.bijlmerenzo.nl bij stichting Going Social. Coaching en training jongerenredactie qua productie van filmreportages, foto’s en artikelen en CMS systeem website. Medialessen op MBO scholen.

2013-2014: Mediacoach BuurtBinken voor stichting ArtFX. Begeleiding van kinderen bij het maken van foto’s en filmpjes ter verbetering van de leefomgeving in de H-buurt in Amsterdam Zuidoost.

2013: Opname- en productieleider MIRA GHANA voor stichting Vice Versa en Dare2Go. Amsterdamse jongeren doen vrijwilligerswerk in Ghana en maken een videoreportage van hun ervaringen.

2007: Projectcoördinator United African Roots voor stichting Vice Versa. Nederlandse, Ghanese, Surinaamse en Antilliaanse jongeren uit Amsterdam Zuidoost maken in Ghana een tv-reportage over hun gezamenlijke roots.

2005 – 2006: Projectcoördinator en opname- en productieleider ‘Koni Marron Mii goes Suriname’ in samenwerking met Marronstichting Dufuni. Marronjongeren, nakomelingen van vrijgevochten slaven in Suriname, maken zelf tv-reportages over hun culturele identiteit. Première in Pakhuis de Zwijger Amsterdam en het IDFA in Suriname.

2001 – 2009: Projectleider Wise Kids TV, Radio & Online bij welzijnsstichting Swazoom. Kinderen maken zelf radio-, televisie- en internetreportages over onderwerpen die zij belangrijk vinden in de Bijlmer. Ook productie van videoclips in samenwerking met AT5 Basta en voorlichtingsfilms voor maatschappelijke bedrijven.

Wat mensen vinden van Jonge Reporters

 • "Jeltje weet een idee van jezelf goed te verbeelden. De jonge reporters worden at the momento door Jeltje geïnstrueerd, waardoor een reality film ontstaat. Ik ben tevreden over het resultaat!"

  NATASCHA SALIJBuurtMooiMakers
 • "Toen ik 10 jaar was, liet Jeltje mij zelf de microfoon en camera ontdekken. Mijn media avontuur is inmiddels uitgebreid met prachtige documentaires tijdens rootsreizen naar Suriname en Ghana en als presentatrice van bijlmerenzo.nl. Jeltje is mijn gids in de media."

  SHANEEQUA VREDEJonge reporter
 • "Jeltje is een gedreven professional, die met veel geduld en pedagogisch inzicht kinderen uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen."

  KARIN MOORSwazoom
 • "De huwelijksfilm met Jonge Reporters is enorm geslaagd!
  Jeltje begreep precies wat voor stijl en sfeer we wilden. 
  We zijn zo enthousiast dat we haar weer hebben gevraagd voor een huwelijk over 3 weken!"
  Eva de la Mar

Bent u geïnteresseerd in een videoverslag van Jonge Reporters?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag om een bijzondere dag onvergetelijk te maken.

Start typing and press Enter to search